Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Startup: 4 savjeta za određivanje financijskog modela

Stipe Rezic

Stipe Rezic

26.02.2016.

Empty pockets never held anyone back. Only empty heads and empty hearts can do that.” –Norman Vincent Peale

Svijet je pun inspirativnih priča o ljudima koji su bez ičega postigli zapanjujuće uspjehe. U startup svijetu novac može ubrzati proces, ali može biti i kamen spoticanja jer ćeš njime možda privući ljude kojima je privlačniji trenutni interes brze vlastite zarade, nego strast da zajedno s tobom stvore nešto što će promijeniti tvoju lokalnu sredinu/državu/svijet. Formuliranje čvrste vizije protkane strašću, u kombinaciji s tvojom sposobnošću da tu viziju preneseš, je dobitna kombinacija za privući ljude s plemenitijim motivima. Kako doći do pravih ljudi i kako prepoznati prave ljude bit će tema jednog od idućih članaka, a sada se fokusirajmo na financijske modele.

I made my money the old-fashioned way. I was very nice to a wealthy relative right before he died.” –Malcolm Forbes

Za tvoje početne sitne troškove, kojih će sigurno biti, pobrinut će se poslići sa strane, kao i obitelj i prijatelji. Međutim, to što na početku financije za tebe vjerojatno ne postoje, ne znači da tvoj startup ne treba imati detaljan plan kako ih pribaviti. Dapače, izrazito važan segment u životu svakog startupa je pronalazak dobrog načina ostvarivanja prihoda, a jedno od prvih pitanja koje svaki investitor postavlja je “where does the money come from?”

Direktna prodaja, prodaja servisa, reklame, freemium i premium modeli samo su neki od načina ostvarivanja prihoda. Ako ne znaš koji je model idealan za tvoj startup, ova 4 koraka će ti sigurno pomoći:

  1. Opiši svoju idealnu mušteriju
    – demografija, osobne preference, ponašanje, hobiji…te definiraj načine dohvaćanja takvih mušterija
  2. Izračunaj potrebnu cijenu proizvoda da bi bio profitabilan.
    Npr. ako za privući 10 potencijalnih mušterija trebaš potrošiti 100 kn, s konverzijom od 10% (jedna od deset mušterija je obavila transakciju), tvoj proizvod mora koštati 100 kn + ostali troškovi (proizvodnje, rada…) + marža.
  3. Intervjuiraj i provedi ankete.
    Nizom konkretnih pitanja (bez navođenja na odgovor) ispitaj jesu li mušterije uistinu spremne platiti za tvoju uslugu/proizvod te koliko. Ukoliko se pretpostavka pokaže točnom i smatraš da možeš zaraditi više no što trošiš:
  4. Istraži postojeće modele i prilagodi 3 različita modela svom proizvodu/usluzi.
    Šarolikost daje korisniku osjećaj kontrole i mogućnost izbora, a jedan model s jednom opcijom sigurno neće zadovoljavati potrebe svih korisnika, ma koliko te potrebe slične bile. Postoje različiti eksperimenti koji govore o ljudskoj psihologiji donošenja odluka. Pretpostavimo da su cijene kokica u kinu: 10 kn male i 30 kn velike. U poznatom eksperimentu prodaja velikih kokica je porasla za 24% samo radi uvođenja srednjih kokica, čija cijena je bila 25 kn. Uz srednje kokice od 25 kn, velike su najednom postale puno atraktivnija ponuda.
    Kreiranje cijena i modela je čitava znanost za sebe i toplo preporučujem da prije kreiranja modela dodatno proučiš metodologiju i psihološke čimbenike koji utječu na kupce.

Za pronalazak idealnog modela financiranja trebat će ti puno eksperimentiranja i prilagođavanja. Ipak, to nije ništa čudno, što dokazuje i maštovita i šarolika slika modela koji trenutno postoje na tržištu. Ako želiš saznati više, za kraj preporučujem koristan članak o različitim modelima.

Podijeli


O autoru:

Stipe Rezic

Stipe Režić je profesionalni sportaš i magistar računarstva. U Torontu je 2015. godine diplomirao na poduzetničkoj instituciji "Fouder Institute" te osnovao sportski startup TeamPlayers. Obožava startup kulturu, koju želi poticati i promicati u rodnom Splitu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti