Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Besplatna radionica Internet of Things (IoT) uskoro na FESB-u!

Matea Bešlić

Matea Bešlić

08.07.2016.

U razdoblju od 13. do 15. srpnja 2016. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) organizirat će prvu Međunarodnu konferenciju o računalnim i energijskim znanostima pod nazivom SpliTech 2016. U sklopu konferencije okupit će se znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstva i javnih institucija, i to kako bi razmijenili znanja na području e-zdravlja (e-health), pametnog okružja/grada (smart city) i energije (energy).

U sklopu SpliTecha, 14. srpnja na FESB-u će se održati radionica na temu Internet of Things (IoT), gdje ćete moći poslušati predavanja poznatih stranih tvrtki. Predavanja su otvorena za javnost, a posebno će zanimljiva biti studentima i ljudima iz IT sektora, kao i široj javnosti koja se želi upoznati s konceptom i problematikom IoT.

Između ostalih, u sklopu IoT radionice će gostovati STMicroelectronics, Impinj, Exprivia, Engineering, Geomobile, FutureCitiesLab, HAKOM, SofThings i drugi.

Sudionici će saznati s kojim su se sve izazovima firme susretale na putu do izrade (i standardiziranja) svojih IoT proizvoda, a studentima će se prezentirati mogućnost suradnje, prakse i zaposlenja. Samim tim je predviđen i exhibition session, za vrijeme kojeg će firme prezentirati svoje proizvode.

Osnovna karakteristika IoT-a je velik broj uređaja postavljenih u čovjekovu okolinu i organiziranih u autonomnu distribuiranu mrežu. Već danas imate primjere u kojem su vaši telefoni, čak i televizije, povezani na internet. Sad zamislite scenarij u kojem će vaše žarulje, bojleri, hladnjaci, klima uređaji, čak i ulazna vrata, biti povezani na internet na način da u realnom vremenu možete kroz mobitel pratiti njihovo stanje te upravljati njima! Sve ovo predstavlja veliki koncept pod nazivom IoT; trendovi govore da će u svijetu do 2020. biti instalirano 50 milijardi takvih uređaja. Sve to otvara studentima i IT stručnjacima mogućnost razvoja svojih kompetencija u smjeru IoT-a, što bi moglo potaknuti ljude na otvaranje novih spin-off i start-up tvrtki upravo s fokusom na IoT. Zbog svega navedenog, radionica je iznimno usmjerena poticanju suradnje i razmjeni iskustava.

Za više informacija posjetite službenu stranicu Konferencije.

Podijeli


O autoru:

Matea Bešlić

Studentica računarstva na FESB-u, voli upoznavati nove ljude i stjecati nova iskustva. Svoje slobodno vrijeme nastoji kvalitetno provoditi, između ostalog prenoseći zanimljive priče, iskustva i savjete uspješnih poduzetnika za startup.hr.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti