Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Sudjelujte na Gewathon hackathon-u u sklopu Global Entrepreneurship Week-a

Split Tech City

Split Tech City

08.11.2017.

Gewathon je natjecanje u programiranju koje će se održati od petka 17. studenog do nedjelje 19. studenog u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split te udruge Startup.hr i UPiT. Natjecanje je pokrenuto po uzoru na slična događanja u svijetu, a ovo je treća godina održavanja.

Ovo je maratonsko natjecanje; trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novu aplikaciju u skladu s pravilima natjecanja. Kao i prošle godine, timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Da bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj svoje ideje i ove godine ćemo ih tokom natjecanja spajati sa poduzetnicima (kako domaćim tako i inozemnim).

Global Entrepreneurship Week održava se jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. U sklopu Global Entrepreneurship Week Split programa polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama, networking eventovima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom gewathon .

Najbolji timovi osvajaju nagrade, no za razliku od prošle godine, gdje smo im omogućavali ulazak u Studentski poduzetnički inkubator, ove godine najbolji timovi ulaze u novoosnovani Poduzetnički centar Split, te im se kroz pristup mreži poduzetničkih centara pruža mogućnost za daljnji razvoj poduzetničke ideje. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt. Želja nam je da se kroz natjecanje ovakvog tipa sudionici upoznaju s temeljnim elementima kulture startup-a te da razviju svoj poduzetnički duh, a kako bi lakše uobličili svoje ideje i razvili ih u konkretni projekt.

Prijave su otvorene do 10. studenog 2017. Broj sudionika je ograničen a rezultati prijava će biti objavljeni 11. studenog. Ove godine natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Samo natjecanje će se odvijati u Klubu mladih dok će se proglašenje pobjednika održati na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Format natjecanja je sljedeći: tijekom 24 sata bez prekida prijavljeni timovi će razvijati prototip svojeg projekta te će ga po završetku natjecanja predstaviti na engleskom jeziku stručnom žiriju. Značajna je uloga mentora, profesionalaca iz IT struke i poduzetnika, koji će svojim znanjem i savjetima pomagati sudionike te usmjeravati njihov napredak sudionika tijekom dva dvosatna savjetovanja.

Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na službenoj stranici gewathona.

 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti