Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava konferencije WordCamp – Split

Nenad Matošević

Nenad Matošević

24.08.2016.

U Splitu se od 2. do 4. rujna održava WordCamp Split, najvažnija hrvatska konferencija posvećena WordPressu, u zajedničkoj organizaciji hrvatske WordPress zajednice i WordPress Foundationa – fondacije koja se brine o budućnosti ovog najpopularnijeg svjetskog CMS-a.

Za one koji su manje upućeni, WordPress je besplatni software koji dopušta samostalnu izradu web stranica ili bloga. WordPress ima izrazito velik utjecaj u popularizaciji online izdavaštva, zbog čega je praktički i nastao, a svojom veprisutnošću predstavlja značajnu granu industrije unutar IT sektora.

Ova Open source platforma trenutno pogoni više od 25% svih web stranica na Internetu što ga čini daleko najpopularnijom CMS platformom.

wcst

Logo konferencije

Što je WordCamp?

WordCamp je neformalna, lokalno organizirana konferencija koja pokriva teme vezane uz WordPress ali i uz online izdavaštvo i poslovanje općenito. Ipak, naglasak je na WordPress.Na WordCamp-ovima lokalna, regionalna ili globalna zajednica (ovisno o veličini WordCamp-a) kroz predavanja i radionice dijeli znanja o boljem i efikasnijem razvoju, dodacima, sigurnosnim pitanjima, dizajnu, poslovanju i općenito online izdavaštvu. Okupljaju se svi profili IT stručnjaka, od developera, dizajnera, konzultanata, marketinških stručnjaka do usputnih znatiželjnika koji žele naučiti više o WordPressu. Također, WordCamp je i mjesto gdje nastupaju i velike i male tvrtke, bilo sa svojim proizvodima ili u potrazi za talentima.

Prvi WordCamp je organiziran 2006 u San Franciscu a do sada ih je organizirano preko 300 u više od 170 gradova i 48 zemalja. Kompletna organizacija WordCampa zasnovana je na dobrovoljnom radu i neprofitna je, a nadzire ju organizacija WordPress Foundation.Više detalja se može naći na: WordCamp.org i
WordPressFoundation.org

Prvi WordCamp Croatia je održan 04.-06.09.2015. u Rijeci. Radionice je posjetilo oko 150 polaznika, na samoj konferenciji je bilo oko 160 sudionika, dok je na Contributors day-u bilo oko 50 sudionika.

Raspored WordCamp konferencije:

  • 02.09. će se održati  WordPress radionice, u suradnji sa Algebrom koja je edukacijski partner konferencije. Radionice su besplatne, a više detalja o radionicama i prijave možete vidjeti na linku.
  • 03.09. je glavni konferencijski dan (09:00-18:00) i očekuje se 15-ak vrhunskih predavača iz cijelog svijeta. Više detalja na linku.
  • 04.09. je contributors day, radionica namjenjena svima koji žele aktivno sudjelovati u razvoju WordPress-a.

Nakon konferencije će se održati i after party, u jednom od splitskih klubova (lokacija će biti naknadno objavljena) na kojoj se posjetitelji mogu družiti, upoznati sa predavačima, vodećim ljudima iz industrije te ostvariti vrlo vrijedne kontakte.

Kako sudjelovati?

Ulaznicu za konferencijski dan (u subotu 3. rujna) je potrebno kupiti preko službene internet stranice. Cijena ulaznice je simboličnih 130 kn, a uključuje pristup svim predavanjima, majicu konferencije, poklone naših sponzora te ručak i večernju zabavu. Za studente je osiguran popust od 50%, a kod možete zatražiti preko internet stranice. Konferencija počinje u subotu u 8 h, kad se otvara registracija. Radionice koje se održavaju u petak, 2. rujna, besplatne su i otvorene za sve. Ipak, zbog ograničenog broja mjesta u slučaju većeg interesa, potrebna je registracija, a prednost će imati oni s kartom kupljenom za konferencijski dan. Radionice su na rasporedu u 12 i 16 sati.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici WordCamp Split.

Podijeli


O autoru:

Nenad Matošević

Još uvijek nedovoljno poznat široj javnosti kao specijalizirani stručnjak, a pogotovo ne kao kolumnist, ali intenzivno prati startup scenu. Društveno angažiran i aktivan u mnogim projektima koji ponekad ostanu nedovr...

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti