Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Ne propustite peto izdanje Codeanywhere Shift konferencije!

Romana Ban

Romana Ban

13.04.2016.

Bliži se peto izdanje Codeanywhere Shift konferencije, najveće informatičke konferencije u jugoistočnoj Europi, koja je pozicionirala Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na IT mapi Europe kao jedan od informatičkih centara.

Konferencija će se održati 2. i 3. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, a okupit će više od 1200 posjetitelja, među kojima će se naći IT stručnjaci, domaće i strane institucije, predstavnici investicijskih fondova, studenti i mediji.

Vodstvo Udruge „Shift“, koja je glavni organizator konferencije, u potpunosti su preuzeli djelatnici tvrkte Codeanywhere, dosadašnji suorganizatori. Tvrtka Codeanywere, koja razvija cloud rješenja za programiranje u hodu, jedan je od najuspješnijih hrvatskih startupa, a do sada je dobila već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija. Osim u Splitu, ured ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.

Među cijenjenim gostima koji će uveličati ovogodišnju konferenciju je Dan Cuellar, koji u Split stiže kao predstavnik tvrtke Shazam, servisa za prepoznavanje pjesama koji povezuje više od 500 milijuna korisnika. Dan je Head of Test Engineering za Shazam, a na Shiftu će govoriti o tome kako privući pažnju na svoj “open source” projekt.

Na Shift dolazi i predstavnik Intercoma, internetskog softvera pod kojim nudi sasvim novi način komunikacije s klijentima. Darragh Curran vodi njihov razvojni tim, a na pozornici HNK Split će govoriti kako je njihova tvrtka, od tek nekoliko developera, u kratkom roku narasla na preko 100 zaposlenih.

Operator, novi startup suosnivača Ubera, aplikacija je koja koristi mrežu operatera koji ispunjavaju želje svojih klijenata, od kupovine avionskih karata do kupovine namirnica. Jonathan Lieberman je Head of Design u Operatoru, a u Splitu će govoriti o izazovima kroz koje prolaze kreirajući novi brand.

Popisu govornika pridružio se i Andrew Rollins, osnivač i Chief Software Architect Localyticsa, vodeće platforme za praćenje korištenja mobilnih aplikacija. Andrew će govoriti o svom iskustvu razvoja takve, tehnički zahtjevne, platforme.

Ivan Nemytchenko, Developer Advocate GitLaba, na Shiftu će pričati o uspjehu svoje tvrtke. GitLab je nova programerska tvrtka koja mahom osvaja svijet. Njihov najveći konkurent, GitHub, vrijedan je više od milijardu dolara. Ekipa iz GitLaba već ima klijente s Fortune 500 liste, uključujući IBM, Alibabu, SpaceX i mnoge druge.

Ne propustite priliku do 30. travnja kupiti dvije ulaznice za cijenu jedne, a ako želite saznati sve o počecima ove konferencije, koja svakom godinom postaje veća i značajnija, pročitajte naš ranije objavljen intervju s Ivanom Burazinom, začetnikom i organizatorom ovog događanja.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti