Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Pokemanija i u Splitu

Diana Šperanda

Diana Šperanda

21.07.2016.

U nedjelju, 17.7., s početkom u 21h, započelo je po mnogima nesvakidašnje okupljanje splitske mladeži – Pokemon GO Meetup Split. Dok su na jednom kraju grada tisuće ljudi plesale na UMF-u Split, na skalama ispod Koteksa na Gripama sjedilo je, pod organizacijskom palicom Antonia Pavlinovića, više od 150 djevojaka i mladića različite dobi sa svojim mobitelima u rukama.
Riječ je o meetupu koji je uključivao zaljubljenike u Pokemon svijet i korisnike mobilne aplikacije Pokemon GO. Posjetitelji su došli sa hranom i pićem, ali i prenosivim baterijama i punjačima za mobitele.

Iako Pokemon treneri prva dva sata događaja nisu mogli pristupiti aplikaciji zbog problema sa serverima, to ih nije omelo u pronalasku zabave i drugih zajedničkih tema za raspravu. Serveri su napokon proradili oko 23 h pa je pravi lov na bića koja su osvojila svijet od svog samog početka mogao početi. Promatrati prizore zajedničkog druženja ljudi, bez obzira na spol i dob, uobičajeno dosadnu nedjeljnu večer učinilo je veoma magičnom i posebnom.

Prizore zajedništva i međusobnog pomaganja, ilitiga zdrave konkurencije, može se pronaći i u Facebook grupi, gdje je svatko dobrodošao, a u kojoj se mogu pronaći i odgovori ukoliko netko ima pitanja i probleme s aplikacijom. Međutim, ni to nije sve! Pavlinović je pokrenuo i Pokemon GO Hub! Prema njegovim riječima, radi se o “globalnom community portalu gdje se nalaze vodiči, novosti i članci o Pokemon GO-u”. Tko god se želi pridružiti u pisanju i stvaranju, slobodno se može javiti.

Drugi Pokemon GO Meetup na rasporedu je za dva tjedna. Svi ste pozvani!

Podijeli


O autoru:

Diana Šperanda

Trenutno studira na FESB-u i u misiji da od voljenog rodnog Splita napravi najbolju IT startup zajednicu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti