Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Prijavite se za sudjelovanje na Danu tech meetup-a!

Romana Ban

Romana Ban

08.03.2017.

Zadovoljstvo nam je objaviti da za nadolazeće razdoblje pripremamo brojna zanimljiva događanja u suradnji s raznim splitskim tvrtkama, udrugama i institucijama.

Jedno od navedenih događanja očekuje nas 14.3. (utorak) s početkom u 17 h u Klubu mladih Split. Riječ je o Danu tech meetup-a, koji će vam pružiti priliku da se sa svim splitskim tehnološkim meetup-ima upoznate na jednom mjestu.

Naime, jačanjem IT scene u Splitu i okolici pojavila se potreba za organiziranjem događaja na kojima bi stručnjaci, entuzijasti i svi zainteresirani razmjenjivali svoja iskustva i naučili nešto više o svojim interesnim sferama. U Splitu se već neko vrijeme organiziraju meetup-i, uglavnom mjesečni sastanci različitih tematika s ciljem zbližavanja pripadnika IT scene. Inače, ovakvi događaji održavaju se diljem svijeta, o čemu detalje možete saznati na platformi meetup.com!

Posebna nam je želja Danom tech meetup-a upoznati sve studente, posebice one IT-a, ekonomije ili dizajna, sa samim konceptom meetup-a, informirati ih o postojećim u Splitu, ali i o načinima na koje mogu pokrenuti svoje. Osim što ćete saznati sve detalje o vremenu, lokacijama i temama održavanja pojedinih sastanaka, moći ćete poslušati i zanimljiva predavanja stručnjaka iz splitske IT zajednice.

Teme o kojima ćete imati priliku slušati su Povezivanje Google i Facebook oglašavanja kroz remarketing, Kratki uvod u React, Programiranje IoT aplikacija za Win 10 IoT, Mobilni interpretacijski centar i One man brand.

Program Dana tech meetup-a

14.3.2017.

Klub mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II)

17:00 – 17:30 Internet marketing

Internet Marketing Meetup Split okuplja profesionalce, freelancere i sve zainteresirane za digitalni marketing. Održano je preko 20 uspješnih sastanaka na kojima su zaljubljenici u internet marketing razmjenjivali iskustva i ideje te sklapali prijateljstva, ali i poslovnu suradnju. Sastanci se održavaju jednom mjesečno – nemojte propustiti idući!

Tema predavanja: Povezivanje Google i Facebook oglašavanja kroz remarketing

Predavač: Mario Frančešević

Osnivač agencije za digitalni marketing SeekandHit (www.seekandhit.com) i susonivač SocialBrando platforme za oglašavanje na društvenim mrežama. Zadnjih 10 godina pomaže tvrtkama da bolje razumiju search i social marketing i oglašavanje. Sudjelovao je na razvoju velikog broja projekata za naručitelje poput HBO-a, B.neta, HT-a, Podravke, Emmezete, Maistre, Valamara i drugih. Član je Socialbakersa, najvećeg svjetskog portala za analitiku na društvenim mrežama, čiji klijenti broje više od polovice Fortune 500 kompanija, koje savjetuje o upotrebi digitalnog oglašavanja.”

17:30 – 18:00 Level Up Development

Level Up Development je meetup čiji je cilj praćenje najnovijih trendova i razmjena iskustava u izradi web aplikacija. Fokus je najviše na JavaScript-u i pripadajućim tehnologijama, kao što su React, Angular, Node, itd. Obrađuju se i šire tehničke teme, kao i generalna iskustva s projekata. Glavni sponzor je tvrtka East Coast Product, čije iskustvo na raznim međunarodnim projektima daje mogućnost praćenja najnovijih tehnologija i trendova. Uz meetup, održavaju se i povremene radionice u suradnji s fakultetima.

Tema predavanja: Kratki uvod u React

Predavač: Nikša Janjić

Jedan od prvih zaposlenika East Coast Producta. Osim što je strastveni navijač Hajduka, strastveni je JavaScript developer, zaljubljen u React i React Native. Reactom se intenzivno bavi već dvije godine, a React Nativeom godinu i pol. Jedan od njegovih hobija je praćenje najnovijih trendova i tehnologija u JavaScripti kako bi poboljšao proces i kod East Coast Producta. Uslijed izražene alergije na bugove, razvio je super sposobnost da ih vrlo brzo prepozna i popravi.

18:00 – 18:30 Mobile Monday

Mobile Monday je meetup u kojem se okupljaju zaljubljenici u mobilno programiranje i entuzijasti koje zanimaju nove ideje i znanje. Meetup je u Splitu krenuo od 2012. godine, a organizira se jednom mjesečno. Uobičajena agenda je predavanje od 45-60 min, nakon čega slijedi opušteno druženje u obližnjem kafiću, gdje možete saznati mnogo o mobilnim tehnologijama, od razrade ideje i programiranja do marketinga i prodaje.

Tema predavanja: Programiranje IoT aplikacija za Win 10 IoT

Predavač: Filip Krišto

Radi kao programer u IT Sistemima. Primarno radi u C# .net frameworku, pri čemu programira web, desktop, mobilne i razne IoT uređaje za pametnu kuću (arduino i rasberry pi).

Filip će nam pokazati kako napraviti aplikaciju za Windows 10 IoT, koristeći Raspberry Pi 3. Windows 10 IoT je posebna verzija Windowsa prilagođena isključivo za IoT uređaje, a omogućuje nam jednosavan pristup i velik broj mogućnosti za upotrebu, kao što su upravljanje pametnom kućom ili praćenje i logiranje podataka s kamere ili senzora.

18:30 – 19:00 Hardware Unity

Prvi hardverski meetup u Hrvatskoj, koji okuplja sve zaljubljenike u IT hardver. Hardware Unity ima dva cilja: povezati ljude s istom strašću radi druženja, suradnje i zabave te promovirati i pomagati poduzetništvo i startup zajednice u polju hardvera. Bilo da ste tek znatiželjni ili, pak, ozbiljni poduzetnik, za svakog će se naći mjesto!

Tema predavanja: Mobilni interpretacijski centar

Predavač: Josip Lažeta

Suosnivač tvrtke Chain Technology, čiji je proizvod Mobilni interpretacijski centar osvojio drugo mjesto na Poduzetničkom kampu Solin 2015. Godine. Govorit će o dosadašnjem razvoju proizvoda i tvrtke te o daljnjim planovima.

19:00 – 19:30 Split JS

Split.JS je meetup grupa koja okuplja developere s iskustvom u izradi web stranica, aplikacija i animacija. Inspirirani iskustvom, cilj im je popratiti zadnje tehnološke trendove i prenijeti stečeno znanje kolegama koji rade i razvijaju se u istim ili sličnim smjerovima. Fokus im je na JavaScript tehnologiji, trikovima, problemima i dilemama s kojima se svi korisnici svakodnevno susreću.Tehnologije o kojima se često prezentira uključuju React JS/Native, Angular, Webpack, Node.js, debugiranje u browserima i sl., a govori se i o agilnim poslovnim procesima, poput Scruma, koji se koriste za razvoj modernih projekata. Svi članovi grupe imaju jednako pravo predložiti temu meetupa, ali i u dogovoru s organizatorima prezentirati svoju temu i predstaviti se JS grupi.

Tema predavanja: One man brand

Predavači: Andrea Grisogono i Grgur Grisogono

Govorit će o pozicioniranju pojedinca kao branda te ulozi meetupa i drugih aktivnosti u jačanju istog u IT zajednici.

Grgur Grisogono je stručnjak za web aplikacije. Ima 17 godina iskustva u izradi brzih i iskoristivih korisničkih sučelja koja u pozadini koriste JavaScript programsku podršku. Grgur doprinosi razvoju React-a i React-Router-a, co-autor je u knjizi Ext JS in Action SE, autor mnogih prepoznatih i tematskih članaka, glavni organizator triju IT konferencija, predavač i senior architect u Modus Create. Iskustvo je stekao kroz rad i podršku u brojnim svjetskim Fortune 500 tvrtkama, vladama i inspirirajućim startupima.

Andrea Grisogono, s preko 12 godina iskustva u vođenju multikulturalnih i distribuiranih timova unutar raznih odjela poput HR, financija, revizije i IT-a, slijedi i promovira agilnu metodologiju za efikasno i uspješno vođenje timova zaduženih za planiranje, izradu i realizaciju web i mobilnih aplikacija. Svakodnevno surađuje s timovima koji koriste React, Angular, Ionic, Node i druge tehnologije te unaprjeđuje njihovu produktivnost prakticirajući Scrum framework. Aktivna je članica ScrumAlliance grupacije.

Od 19.30 OpenCoffee

OpenCoffee Split se regularno održava svake druge subote u mjesecu još od 2008. godine, a okuplja poduzetnike, freelancere, studente i sve pripadnike splitske IT scene, kao i one koji to žele postati. U neformalnoj atmosferi i na različitim lokacijama sudionici razmjenjuju iskustva i ideje, a potiču se proaktivnost i zajednički rad na projektima. Rezervirajte si drugu subotu svakog idućeg mjeseca!

Ulaz na Dan tech meetup-a je besplatan, ali prijave su obvezne na https://goo.gl/forms/q3w6JPDicsZs0Rg12.

Potičemo vas da dođete do Kluba mladih, upoznate se sa zanimljivim idejama i ljudima koji ih provode te se i sami motivirate na slične poteze!

http://dantechmeetupa.split-techcity.com/

https://www.facebook.com/events/130231657502090/

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti