Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Šesto izdanje Codeanywhere Shift konferencije 1. i 2. lipnja u HNK Split!

Split Tech City

Split Tech City

22.03.2017.

Codeanywhere Shift konferencija, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, iz godine u godinu okuplja sve veći broj stručnjaka te domaćih i inozemnih gostiju. Zahvaljujući petogodišnjoj tradiciji Shift konferencije, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija pozicionirali su se na mapi Europe kao jedan od informatičkih centara.

Kroz dva dana konferencije, 1. i 2. lipnja, Shift postaje mjesto susreta IT profesionalaca, tvrtki, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija. Konferencija, koja se organizira pod pokroviteljstvom agencije FIVE, Splitsko-dalmatinske županije, Microsofta, CISEx-a i mnogih drugih, i ove će se godine održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, gdje se očekuje više od 1500 posjetitelja.

Za organizaciju cijelog događaja zaslužan je Codeanywhere, jedan od najuspješnijih hrvatskih startupa. Riječ je o tvrtki koji razvija cloud rješenja za „programiranje u hodu“, kojima  omogućavaju programerima razmjenu datoteka, mapa i kompletnih razvojnih okruženja u realnom vremenu. Kompanija s već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija ured, osim u Splitu, ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu, poput Facebooka, Googlea, GitHuba, Twitcha i mnogih drugih. Ove godine nas očekuje novih 20 govornika, svjetski poznatih IT stručnjaka, a prvih pet imena donosimo u nastavku.

Prvi set govornika

Christian Heilmann, predstavnik Microsofta, stiže u Split kao jedan od govornika. S više od 20 godina iskustva rada u web tehnologijama za najveće informatičke tvrtke, Christian je među IT profesionalcima velika „faca“, poznati developer, govornik i autor.

Na Shiftu će se predstaviti i Jesper Noer, osnivač BitBucketa, besplatnog web alata za dijeljenje programskog koda među članovima tima, i direktor jedne od najvećih tehnoloških konzultantskih tvrtki; Accenture pruža usluge u strategiji, savjetovanju, digitalizaciji i poslovanju klijentima iz više od 120 zemalja.

Svakako je važno najaviti i dolazak Ikea DeLorenza, direktora proizvoda platforme za mrežne aplikacije – Heroku. Ike je inače menadžment stručnjak u području dizajna softverskih proizvoda, upravljanja proizvodima i marketinga proizvoda s naglaskom na mobilne proizvode i one „u oblaku“.

O korisniškom sučelju, naprednom dizajnu i optimizaciji slike govorit će nam Una Kravets iz DigitalOceana, tvrtke koja je u prosincu 2015. godine po broju hostanih web stranica bila druga najveća poslužiteljska tvrtka u svijetu. Una je zasigurno jedna od nautjecajnijih govornika u području dizajna i korisničkog sučelja.

Ovogodišnje izdanje Shift konferencije ugostit će i predstavnika Skypea. Eduard Kunce, voditelj odjela programskog inženjerstva, stručnjak je u provođenju agilne metode u svim aspektima tvrtke uključujući i development. Shodno tome je posljednjih godina vrlo tražen govornik na mnogim međunarodnim konferencijama.

Radionice u sklopu Shifta

Po prvi put će se u sklopu Shift konferencije održavati praktične radionice; kroz šesnaest workshopa, koji će biti organizirani paralelno s događajem, posjetitelji će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

Ne propustite priliku i do 31. ožujka kupite karte po povoljnijoj cijeni – požurite i na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu za najveću regionalnu IT konferenciju!

 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti