Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

START-UP | Marketing — Što ste propustili?

Nenad Matošević

Nenad Matošević

21.04.2016.

Volite li događanja? Imate li poduzetničkog duha? Želite li doznati nešto zanimljivo? Ukoliko ste na bilo koje od postavljenih pitanja odgovorili sa „DA!“, a niste prisustvovali događaju „START-UP | Marketing“ 15.4. na Ekonomskom fakultetu, možete doznati što se tu odvijalo, ali nikad nećete saznati što ste sve propustili!

Zbog čega uopće ljudi dolaze na razna događanja? Ovisno o vrsti, nekome je stalo do besplatne kave i kolačića ili ih, pak, zanima sama tematika. Međutim, nemjerljiva vrijednost svakog događaja ovog tipa je potencijal interakcije s predavačima i povezivanje s drugim sudionicima, koji u bližoj ili daljoj budućnosti mogu postati poslovni partneri, klijenti ili, ukoliko vaš startup ostvari uspjeh, čak i zaposlenici!

Kao što znate, poticanje poduzetništva i razmjena poduzetničkih ideja je već nekoliko godina akutalna tema na splitskoj sceni. Sva ova događanja su pokrenuta od pojedinaca – entuzijasta, koji su s velikom energijom i otvorena srca krenuli upomoć mladim (po godinama) i novim poduzetnicima (silom (ne)prilika) kako bi im olakšali put u samostalno vođenje vlastitih projekata.

Jedna od takvih inicijativa je i Studentski Poduzetnički Inkubator, u čijoj je organizaciji održano navedeno događanje, na kojem su predavači nastojali prenijeti svoja znanja i iskustva iz prakse o tome kako se što prepoznatljivije pozicionirati na tržištu uz ograničena sredstva za marketing.

Sam sadržaj događanja, kao i prezentacije, vjerojatno će biti objavljeni na web i Facebook stranici, ali svakako bi trebalo pohvaliti organizatore i sudionike, među kojima ističem profesoricu Ivanu Bilić, studenticu Mateu Bešlić, koja je profesionalno vodila cijeli događaj, (barem meni) inspirativne predavače Jerka Trogrlića, mladu poduzetnicu Petru Leskovec i Marka Mišulića, tvorca inovativne aplikacije Rentlio. Nadam se da mi Tomislav Zović neće zamjeriti što ga nisam spomenuo budući da još treba pokazati što nam je pripremio za Internet Marketing Split Meetup.

Zahvalio bih i svim ostalim govornicima te se nadam da će biti još prilika za druženje s njima u što većem broju!

Podijeli


O autoru:

Nenad Matošević

Još uvijek nedovoljno poznat široj javnosti kao specijalizirani stručnjak, a pogotovo ne kao kolumnist, ali intenzivno prati startup scenu. Društveno angažiran i aktivan u mnogim projektima koji ponekad ostanu nedovr...

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti