Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Stručnjaci svojim predavanjima oduševili mladu publiku na prvom DUMP Day-u

Diana Šperanda

Diana Šperanda

09.06.2016.

Prvi lipanjski vikend u Splitu je obilježen velikim izborom sadržaja za IT-evce i one koji vole IT svijet; nakon Shift konferencije, održane 2. i 3. lipnja u HNK, uslijedila je prva besplatna IT konferencija DUMP Udruge mladih programeraDUMP Day, održana 4. lipnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Mladi i puni energije, dumpovci su organizirali zaista kvalitetan događaj vrijedan hvale, o kojemu se još dugo neće prestati pričati. Štoviše, posjetitelji s kojima smo popričali na događaju već su izrazili veliko iščekivanje za iduće izdanje.

Sve je započelo u 10 h, kad su prepuni amfiteatar FESB-a pozdravili Marko Matijević i Davor Pavičević iz DUMP-a, rekavši nekoliko riječi o događaju, ali i o samoj udruzi. Nakon njih su pozdravne riječi uputili i rektor Sveučilišta Šimun Anđelinović i dekan FESB-a Sven Gotovac, koji su imali samo riječi hvale o dumpovcima, istaknuvši ih kao primjer mladih ljudi zbog kojih možemo razvijati školstvo i gospodarstvo u pozitivnom smjeru, pogotovo u ovo doba kurikularne reforme.

dumpday1

Cjelodnevni događaj sastojao se od niza predavanja koja su držali stručnjaci i zaposlenici poznatih i perspektivnih IT tvrtki sa splitskog i zagrebačkog područja, poput ExtensionEngine, HR Cloud, NetMedia, East Coast Product, Ericsson, Infinum, IT sistemi, Microsoft, Locastic, Profico, a među njima su se pronašli i Rimac Automobili i Zagrebačka banka. Posjetitelji konferencije su bili oduševljeni zanimljivošću predavanja, punih korisnih informacija.

Atmosfera je kroz cijeli dan bila fantastična, osjećala se pozitiva u zraku, a što je najbolje, ni u jednom trenutku nije jenjavala. „Prezadovoljan sam, uljepšalo mi je dan“ – rekao nam je student koji je došao upoznati firme i vidjeti što nude, čime se bave i koje tehnologije koriste. Isto mišljenje dijelili su i zaposlenici i predstavnici firmi: „Sve mi se sviđa. Mladost, energija, znanje – sve je na jednom mjestu! Kao entuzijast, apsolutno se divim količini energije u dumpovcima“ – bile su riječi Matea Peraka (Profico). Upitali smo i Mariju Agić iz HR Clouda mišljenje o ovoj ekipi budući da je javna tajna da se HR Cloud i DUMP vole, a ona nam je rekla: „Nama u HR Cloudu je kvaliteta jedna od najbitnijih stavki, a upravo smo u DUMP-u prepoznali isti način razmišljanja, tako da lako nađemo zajednički jezik.

dumpday4

I dok su vrijedni dumpovci pazili da sve prođe najbolje u atriju FESB-a, koji je bio pun raznog sadržaja, tvrtke su za štandovima studentima prezentirale svoj način rada i mogućnosti prijavljivanja za sudjelovanje u njihovim projektima. Svatko je mogao naći za sebe što mu/joj odgovara, bila to ekipa iz Extension Enginea, čiji se vlasnik vodi mišlju Nelsona Mandele da je obrazovanje najmoćnije oružje koje se može koristiti za promijeniti svijet, do Locastica koji, kako sami kažu, nude studentima timski rad u kvalitetnom okruženju – sa stručnjacima koji imaju dugogodišnje iskustvo rada na projektima za strane tvrtke.

S druge strane, pod suncobranima i na jastucima, posjetitelji su mogli uzeti predah i povezivati se u malo opuštenijoj atmosferi. Ukoliko ste ogladnjeli, u centru atrija su se nalazili stolovi hrane, dok su za piće bili zaduženi EastCoastovci. Uz to, mogli ste baciti partiju stolnog nogometa ili se, pak, natjecati sa zaposlenicima Codeanywherea u Mario Kartu.

dumpday5

Ovaj izvještaj završili bismo riječima Igora Roglića (Extension Engine), s kojima se, kao udruga koja se bavi razvojem i poticanjem IT sektora, slažemo, i zbog čega smo vrlo ponosni što smo mogli sudjelovati na ovom događaju kao medijski partner: „Nama je glavni izazov pronaći kvalitetne programere. Kao što vidite, sve tvrtke se danas za to bore, a Split je, kao i Hrvatska općenito, vrlo vrijedan izvor kvalitetnog pogramerskog kadra!“

Do idućeg DUMPDaya, pozivamo sve željne znanja i učenja da se prijave na bilo koji program tvrtki koje su sudjelovale na ovoj konferenciji – sigurni smo da nećete pogriješiti!

Podijeli


O autoru:

Diana Šperanda

Trenutno studira na FESB-u i u misiji da od voljenog rodnog Splita napravi najbolju IT startup zajednicu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti